No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
Daikin Airconditioning Netherlands B.V.  
Fascinatio Boulevard 562 
2909 VA Capelle aan den IJssel 
E-mail: Info@daikin.nl

Gratis informatienummer voor consumenten:   (088) 888 07 02  
Bent u professionals in de koel- of koudetechniek? belt u dan: (088) 324 54 60

Daikin introduceert eerste split-warmtepomp met koudemiddel R32

In het najaar van 2013 introduceert Daikin het eerste lucht/lucht-warmtepompsysteem met koudemiddel R32 in Europa.

De vernieuwde Ururu Sarara, die eerder dit jaar al de prestigieuze red dot award voor productdesign in de wacht sleepte, is uitermate energiezuinig en heeft, dankzij het gebruik van het koudemiddel R32, een lagere impact op het milieu dan ooit tevoren.

Energiezuinige totaaloplossing
De Ururu Sarara kan niet alleen koelen en verwarmen, maar zorgt ook voor bevochtiging , ontvochtiging, luchtzuivering en ventilatie, en is daardoor een totaaloplossing voor het binnenklimaat in residentiële toepassingen. Dankzij het koudemiddel R32 behalen de systemen een SEER tot 9,54 (A+++) en een SCOP tot 5,9 (A+++). Hiermee mogen ze zich nu al de meest energiezuinige units in hun soort op de markt noemen.

Optimaal comfort
Vochtregeling is essentieel bij het creëren van een aangenaam binnenklimaat. De ontvochtigingsfunctie van de Ururu Sarara zorgt ervoor dat de vochtigheid wordt verlaagd, zonder de ruimtetemperatuur te beïnvloeden. Om een optimale luchtkwaliteit te garanderen, zijn alle units uitgerust met een luchtzuiveringsfilter dat microscopische stofdeeltjes absorbeert, geurtjes verwijdert en de kans op allergieën verkleint. Een automatische filterreiniging maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger en verlaagt het energieverbruik met nog eens 25%.

De 2-zone-bewegingssensor zorgt bovendien voor een optimale luchtverdeling en richt de luchtstroom weg van aanwezigen om elk gevoel van tocht te voorkomen. Wanneer geen aanwezigheid wordt gedetecteerd, wordt het systeem in de automatisch energiespaarstand geschakeld. Het systeem is voorzien van een gebruiksvriendelijke draadloze bediening en kan optioneel worden aangesloten op een online besturingssysteem.

Koudemiddel R32: kleinere milieu-impact, hoger rendement
Het gebruik van koudemiddel wordt geëvalueerd aan de hand van de volgende factoren: aardopwarmingsvermogen (GWP), energiezuinigheid en efficiënt gebruik van natuurlijke rijkdommen. R32 heeft een GWP van 675*, wat maar liefst 68% lager ligt dan het GWP van 2088 van R410A. R32-producten behalen bovendien zowel in vollast als in deellast een hoger rendement. Daarnaast is R32 een enkelvoudig koudemiddel, waardoor het eenvoudiger te recyclen is. Door het toepassen van R32 als koudemiddel in de nieuwe Ururu Sarara, kunnen gebruikers nu genieten van een ongeëvenaarde energiezuinigheid, uitstekende luchtkwaliteit en hoog comfort, terwijl hun warmtepompsysteem tegelijk een lagere milieu-impact heeft.

* Intergovernmental Panel on climate change, Fourth Assessment Report: Climate Change, 2007.