No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
Daikin Airconditioning Netherlands B.V.  
Fascinatio Boulevard 562 
2909 VA Capelle aan den IJssel 
E-mail: Info@daikin.nl

Gratis informatienummer voor consumenten:   (088) 888 07 02  
Bent u professionals in de koel- of koudetechniek? belt u dan: (088) 324 54 60

Daikin Nederland levert mega koudwatermachine aan Nuon

Afgelopen week vond de oplevering plaats van een Daikin mega centrifugaal koudwatermachine bij Nuon in Amsterdam. Met een koelcapaciteit van 7,5 MW heeft de machine van Daikin het grootste aandeel in het totale koelvermogen van 22 MW dat de koudwatercentrale van Nuon kan leveren aan diverse afnemers, waaronder bedrijven en ziekenhuizen.

Uitstekende energieprestaties
De Daikin koudwatermachine bestaat uit twee centrifugaal compressoren die direct op het 10 kV net zijn aangesloten, zonder tussenkomst van transformatoren. De energieprestaties zijn uitstekend; full-load performance (EER) 7,5 en deellast (50%) performance 8,05. De machine is traploos regelbaar tussen 750 kW en 7.500 kW.

Ondanks de grote capaciteit en de uitstekende prestaties is de geluidsproductie bijzonder laag, waardoor deze machine ook heel goed past in de woon-/werkomgeving van de Zuidas van Amsterdam.

Maatwerk van A tot Z
Na een intensieve voorbereiding en het op klantniveau aanpassen van de machine kan de centrale opereren als één grote koelmachine. Tijdens de performance- en functionele eind-test zijn alle vooraf overeengekomen functies en cijfers ruimschoots gehaald. Over het behaalde eindresultaat zijn Nuon en Daikin dan ook zeer tevreden.

Het gehele traject van levering, plaatsing en oplevering was in handen van Daikin Nederland. Daarnaast is een langdurig onderhoudscontact afgesloten, waardoor Nuon kan blijven rekenen op de specialisten van Daikin en de betrouwbaarheid en de performance van de machine ook in de toekomst zijn gegarandeerd.

Daikin mega koudwatermachine_01_300x225px Daikin mega koudwatermachine_02_300x225px 
Daikin mega koudwatermachine_03_300x225px Daikin mega koudwatermachine_04_300x225px

Meer over Daikin koudwatermachines