Daikin

Daikin EWAD-CZ
meer dan alleen maar efficiënt

Daikin EWAD-CZ: meer dan alleen maar efficiënt

Hoog comfort capaciteit en proceskoeling hoeft niet automatisch te leiden tot een enorme energierekening. De Daikin EWAD-CZ unit is frequentiegeregeld en scoort qua deellastrendement het hoogste in zijn klasse (een ESEER tot 5.8).

De invertergestuurde technologie past continu de compressorsnelheid aan afhankelijk van de koelbehoefte. Het benodigde gemiddelde vermogen neemt hierdoor sterk af en zo ook de CO2-uitstoot.


Inverter chiller technologie

Het model EWAD~CZ maakt gebruik van een invertergestuurde monoschroefcompressoren. Hierdoor bereiken deze units de hoogste deellastrendement in hun klasse (ESEER tot 5.8)

Wat is ESEER?

ESEER is de afkorting van "European Seasonal Energy Efficiency Ratio". Deze parameter wordt gebruikt om een gewogen gemiddelde van verschillende belastingsgraden, bij verschillende temperaturen te meten.

De veelzijdige Daikin EWAD-CZ

Deze nieuwe waterkoelaggregaten bieden een uiterst voordelige oplossing naar comfort en andere toepassingen, die nood hebben aan een koelaggregaat met de hoogste prestaties en betrouwbaarheid. Deze reeks is beschikbaar in 13 verschillende modellen tussen 635-1.800 kW en kunnen met elkaar gecombineerd worden om zelfs de grootste toepassingen efficiënt te kunnen bedienen.

Geadvanceerd beheerssysteem

De MicroTech III-controller staat garant voor een eenvoudige parameterregeling. Een van zijn voordelen is de ondersteuning van de volgende besturingssystemen:
  • LonWorks
  • BACnet
  • Ethernet TCP/IP
  • Modbus communicaties
Deze controller werd ontworpen om aan een maximaal rendement te voorzien, om tijdens de meest ongebruikelijke werkomstandigheden te werken en een historiek van de unit te verstrekken.

Daikin EWAD-CZ: Uitgebreide optielijst

Standaard wordt het type EWAD-CZ voorzien van een aantal fabrieksgemonteerde opties, zoals:
  • Electronische exapanisieventiel en afsluitkleppen van de afvoerleiding
  • Verdamperisolatie van 20mm en elektrische verwarming verdamper
  • Fasemonitor, hoofdschakelaar en noodstop
  • Bedrijfsurentellen, dubbel ingestelde waarde, resetten van ingestelde waarden en begrenzing van de vraag